ontspannings-coach | Over Sjang
178
page-template-default,page,page-id-178,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Welkom op mijn website waarin ik de passie voor massage en lichaamsgericht coachen met je wil delen.

In 1971 werd ik geboren in het Limburgse Tegelen waarin ik opgroeide in een generatie waar hard werken nodig was om je doelen te bereiken. Met een vader die hard moest werken om brood op de planken te krijgen, in het familiebedrijf waarin hij werkzaam was werd dit beeld sterk in mijn denken en zelfs lijf verankerd. Je kunt je dus wel voorstellen dat deze basis iets doet met je verdere ontwikkeling als mens. Je leert heel goed hoe je aan moet pakken om iets te bereiken maar ook dat je lichaam deze doelen kan tegenhouden als het ‘klachten” geeft.

Hierdoor ging ik meer naar mijn hoofd luisteren dan naar mijn lichaam en werd ik op 34-jarige leeftijd met mijn lichaam geconfronteerd. Lichaamsklachten maakte mij bewust van mijn levensstijl die dus vooral gericht was op mijn doelen in het leven en niet zo zeer op wat mijn lichaam nodig had. Ik kwam met massage en lichaamsgerichte coaching in aanraking en maakte dit maakte mogelijk dat er een keerpunt in mijn leven kwam. Er kwam balans in wat ik wilde en wat ik erbij voelde. Ondertussen was ik mede-eigenaar van het familiebedrijf geworden waar ik steeds minder mijn voldoening uithaalde en besloot het roer om te gooien. Stapte uit het bedrijf en ging mijn gegroeide passie achterna, het coachen van mensen met uitgangspunt het lichaam.

 

Enkele opleidingen en studies die ik volgde zijn:

 

Holistische masseur en visie, Thai Yoga massage, Ashtanga Yogadocent, Massage bij kanker, Trager Approach massage, Hapthonomie, Video-analyse, coaching/begeleiding vanuit contextuele gedachtengoed.

_59B4979

Contextuele benadering.

Mijn werk als coach is gegrond vauit de contextuele hulpverlening. Deze manier van werken is ontwikkeld door de Hongaars-Amerikaanse psychiater Prof.dr. I.Boszormenyi Nagy.
Door te bekijken in welke context u bent geboren, opgegroeid en daarbij te gelijker tijd zorg te dragen voor alle betrokkenen krijgt men een begrijpelijker beeld van de hedendaagse situatie.
Waarbij het hier om draait is het in beeld brengen hoe het geven en ontvangen in relaties is ontwikkeld.Balans in het geven en ontvangen zorgt dat relaties, zakelijk of prive betrouwbaar worden om te kunnen verbinden.

In elk lichaam ligt een uniek verhaal opgeslagen dat ontstaan is door het verleden en zelfs van generaties terug.

  ” Zorg goed voor je lichaam, zodat je ziel er graag in woont “