ontspannings-coach | Massage
147
page-template-default,page,page-id-147,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Ontspanningsmassage

De massage begint met een kleine intake zodat je behoeftes duidelijk worden waardoor ik de massage daar op kan aanpassen. Dit gebeurt onder het genot van een gezond kopje biologische thee om het lichaam alvast op te warmen. Vervolgens neem je plaats op de verwarmde en extra brede massagetafel.De op de achtergrond horende muziek nodigt nog meer uit om je volledig te kunnen overgeven aan de ontspanning.

 

De afwisseling tussen zachte en stevige knedingen zorgt voor een betere doorbloeding in het bloedcirculatie waardoor blokkades opgeheven worden en de huid weer een gezonde kleur krijgt. Door strekingen van huid en spieren kom je weer lekker los in je vel te zitten. Mijn massagestijl is tot stand gekomen door verschillende massagevormen o.a:

 

– Klassieke ontspanningsmassage

– Holistische massage

– Energetische massage

– Haptonomische massage

– Trager massage

– Thai Yoga massage

De basis van al mijn massage-oliën is de door de eeuwen heen al gebruikte amandelolie. Deze zorgt op zijn beurt voor flexibiliteit en herstel van de huid, zodat die weer zo zacht als een perzik gaat voelen. Het voorbeeld van de perzik neem ik bewust omdat onze huid daarmee het beste te vergelijken is. We kijken naar de kleur, voelen naar de zacht-hardheid en ruiken er soms zelfs aan om te zien hoe de versheid is.

Enkele voordelen van massage zijn:

vermindert stress

 

stimuleert het geluksgevoel ( vanwege aanmaak van oxytocine in de hersenen )

 

verhoogt de weerstand

 

stimuleert de doorbloeding ( afval/voedingsstoffen worden beter afgevoerd )

 

vermindert lichaamsklachten ( o.a slapeloosheid, hoofdpijn, spierspanning)

 

brengt balans in energielevel

hand

Tips te gebruiken voor en na de massage…

* Ten strengste af te raden om minimaal 2 uur van te voren of erna te nuttigen : koffie, alcohol, energiedrank, medicatie die een onderdrukkende functie hebben, eten wat zwaar op de maag kan liggen. ( deze producten hebben invloed op je gemoedstoestand en doen afbreuk aan je pure waarnemingsvermogen)
* Indien mogelijk van te voren een frisse douche ( ook zo prettig voor mij ).
* Door voldoende ruimte qua tijd om de massage heen in te lassen zorgt men dat de massage goed door het lichaam wordt opgenomen.
* Geef duidelijk aan wat je wensen zijn b.v dat je het wellicht prettiger vind enkele kledingstukken aan te houden of dat je liever geen achtergrond muziek wilt tijdens de massage schroom je niet dit aan te geven.