ontspannings-coach | Intensive Life Changing Program (ILCP)
575
page-template-default,page,page-id-575,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Intensive Life Changing Program (ILCP)

Door het snelle leven en een 24 uurs economie, verwaarlozen we ons lichaam en onze geest. Van nature werken lichaam en geest samen en beïnvloeden ze elkaar. Door deze verwaarlozing, wordt onze energie verkwist. Waardoor er een disbalans kan ontstaan.

We weten niet meer hoe we onze batterijen op moeten laden. Het gevolg is dat ons leven uit balans raakt en we verliezen het contact met ons gevoel. We staan onze geest niet meer toe om te pauzeren en storten ons van de ene inspanning in de andere. Gelovend dat snelheid en beweging de enige dingen van waarde zijn in het leven. Hierdoor stapelt de stress zich op in het lichaam, wat tot allerlei kwalen kan leiden. Dit kan variëren van een maagzweer tot zelfs een hartstilstand.

We kunnen stress en spanning niet uit ons leven verbannen, omdat onze samenleving er vol mee zit. Uiteindelijk is het de kunst om te leren gaan met deze prikkels, zodat deze zich opslaan in diverse systemen van ons lichaam. De sleutel om stress te overwinnen, is het kalmeren en versterken van ons zenuwstelsel.

Wat te verwachten?:

Het Intensive Life Changing Program ( ILCP) is ontwikkeld om lichaam en geest in balans te brengen. In een tijdbestek van 3 maanden wordt er samen met jou intensief gewerkt aan een gezond lichaamsbewustzijn. Dit bewustzijn is nodig om uiteindelijk te leren omgaan met stress en spanningen. Je krijgt bijvoorbeeld inzicht in jezelf, waarom jij in bepaalde situaties spanningen ervaart waarin andere juist rustig blijven. Bewustzijn is namelijk de eerste stap naar verandering.

Coaching

De lichaamsgerichte coachsessie speelt zich voornamelijk af op de massagetafel. Tijdens deze sessie kun je een mix verwachten van massages, lichaams- en/of ademhalingsoefeningen. Hierin wordt het lichaam als het ware gereset, waardoor opgeslagen herinneringen vrijkomen en verwerkt kunnen worden. Dit “gereset worden” kan alleen door nieuwe ervaringen toe te laten. Elke 2 weken gaan we samen aan de slag en begeleid ik je bij deze ervaring.

 

In de gesprekken die plaats vinden ga ik uit van een contextuele benadering (grondlegger Hongaardse- Amerikaanse Psychiater en gezingstherapeut Iwan Boszormenyi-Nagy).Tijdens dit 3 maandelijkse traject, wordt er na elk bezoek een verslag door jou gemaakt waarin je beschrijft wat je ervaren hebt tijdens de sessie en de dagen erna. Deze verslagen bespreken we samen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld oude patronen zichtbaar worden die voor jou als normaal gezien worden, maar die je niet brengen waar je wil zijn.

Voeding…

Ook je eetpatroon wordt bekeken vanuit de Ayurveda voedingsleer, omdat voeding een grote rol speelt in onze algemene gemoedstoestand. Je krijgt voeding en/of kooktips van een professionele voedingsdeskundige, gebaseerd op jouw persoonstype. Doormiddel van het door jou gemaakte eetdagboek en het analyse rapport van de voedingsdeskundige komen we tot een eetadvies, gemaakt op jou als persoon. Omdat iedereen anders reageert heeft ook iedereen een ander advies nodig.

Yoga…

Je krijgt gedurende de hele periode toegang tot de yogalessen, waarvan 2 privé lessen. De lessen zijn gebaseerd op de Ashtanga yogaleer van de grondlegger Sri. K. Pattabhi Jois (26 July 1915 – 18 May 2009). In deze vorm worden lichaam en geest samengevoegd in beweging. Je ontwikkelt een eigen basis practice om ook thuis toe te passen. Tijdens deze lessen kun je een mix van meditatie, beweging en ontspanning verwachten. Het doel is weer de ervaring niet wat je zou kunnen. Wat je op de yogamat ervaart is een weerspiegeling van je dagelijkse leven. Yoga is het nieuwe fitness maar dan voor de geest…

Samengevat:

 

 • 6 lichaamsgerichte coaching sessies ( intensieve begeleiding)
 • Voedingsanalyse en advies
 • 3 maanden yoga waarvan 2 privélessen

Enkele resultaten na lichaamsgericht coachen:

 • Minder stress ervaren en beter met stress kunnen omgaan
 • Goede nachtrust
 • Grip op je emoties
 • Meer energie
 • Stabiliteit in relaties ( zowel werk als privé), door balans in het geven en het ontvangen
 • Ervaren van meer levensvreugde
 • Passie en voldoening in het leven
 • Inzichten in je overtuigingen en gewoontes die jou ervan weerhouden om te doen of te bereiken wat je wilt.
 • Letterlijk en figuurlijk lekkerder in je vel zitten

 

 

 

Kosten:  op aanvraag